♥ Recept - polkamacarons

Macarons
120 g florsocker
80 g skållad och finmald mandel
2 äggvitor (80g)
1 knivsudd salt
1 droppe karamellfärg
60 g strösocker
Mixa florsockret och den malda mandeln till ett finmalt pulver.
Vispa äggvitorna tillsammans med saltet till hårt skum. Tillsätt karamellfärgen, sockret och fortsätt att
vispa tills marängen är helt blank.
Lägg i mandeln och florsockerblandningen i marängsmeten och blanda försiktigt med hjälp av en trägaffel eller stekspade,
smeten ska fortfarande vara helt blank, men lite mer flytande. Var försiktig med att inte röra i smeten för mycket så att
inte äggvitorna faller ihop.
Spritsa ut makronerna på smörpapper, låt det vila i en timma i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 150 grader.
Ställ in dem i ugnen i ca 12 minuter.
Fyllning:
100 g phiadelphiaost
ca en halv påse polkagrisar
Krossa polkagrisarna rör sedan ihop dem med phiadelphiaosten. Fyll macaronsen och lägg ihop dem två och två. Krossa sedan ytterligare lite polkagrisar och rulla dem färdiga macaronsen i spånet. Färdigt!
Kommentarer
» Emma
Måste man ha en "macaronplåt" eller funkar det utan? :)
Svar:
Evelina Oscarsson
Trackback