♥ Körkortsplugg

 
Måndag, ny vecka. Trött efter helgen måste jag säga. Hur som helst startade jag dagen med körlektion, körde i stan, men trafikljus, cykelbanor, övergångsställen och jaa så sjukt mycket att hålla reda på. Men det går bra, faktiskt, och min körlärare är underbar! Nu har jag pluggat teori. Så nu får det räcka för idag. Hängde även lite på Bäckängskolan idag, det är kulturvecka och massa skoj tävlingar!

Långpromenad

 Igår gick vi långpromenad, 1 mil med olika stationer och tipspromenad. Riktigt rolig dag med sol och gött folk!

Tårtor och pizzabak!

Mycket tårtor idag! Sen har vi även gjort egna pizzor som dom gör på en pizzeria i stenugn! Jättegott blev det!

♥ Dagens från skolan

Idag har vi bakat citron och marängpaj och lite olika kondisbitar! Nu har jag varit och klippt mig, tagit bort hela 6 cm. Känns sjukt kort och jobbigt.

♥ Kvällsmat


Lagade middag till familjen idag!, Stekt färskpotatis, kyckling, färsk sparris, rädisor, mozarella och tomat! Blev riktigt gott måste jag säga!

Marsipankurs

Igår hade vi marsipankurs. Där vi moddelerar figurer i marsipan. Ganska drygt när det inte ska vara till en tårta osv... Jag gjorde bland annat tre små kaniner!


Helgen

jag har haft fullt upp i helgen! Myskväll, grillkväll och mycket med gymnastiken! Har haft min första körlektion idag också, det gick super! :)

Matlagningsprov

 Idag har jag haft praktiskt prov i matlagning där vi skulle laga en rätt som var tvungen att innehålla vissa råvaror. Jag och min vän lagade detta! 

♥ Den rosa skalan

 
Några fler bilder på Rainbowcake invändigt. Har lite bildtorka just nu så tänkte jag kan visa lite fler bilder. Har nu en lektion kvar, ska sedan träffa Sofia som tagit körkort idag! tjohooo :))

♥ Cupcakes

Idag har vi gjort cupcakes i skolan! Vi skulle göra två valfria med 10 av varje sort. Jag gjorde en citronmuffin med hallonsmörkräm och cocos. Samt en chokladmuffin med chokladtryffel! Att göra cupcakes kan vara ett av det roligaste inom bakning!

♥ Frukt

 
Lite frukt såhär efter skolan. Har nu suttit i en bilkö i över en timma pga. Olycka påväg hem från Borås... Läskigt när sådant händer. Hoppas ni har haft en bra dag. Nu väntar en massa plugg på mig.

♥ Carcake

Ljusa bottnar
glasscreme
hallonmousse
marsipan
 
En annan av helgens tårtbeställningar, till samma lille kille som tellietubbietårtan, Julius. Hade ingen inspiriation alls till denna tårta. Enda önskemålet med den var att det skulle finnas en blå bil på tårtan. När tårtan var täckt med blå marsipan började jag helt enkelt göra lite eftersom som jag tyckte.. hehe så blir det ibland!

Gårdagen!

Igår var min klass på bagarSM i Göteborg!! Roligt att se andra skolor baka och tävla! De tjejerna som tävlade från min skola (almåsgymnasiet) kom 2a i skolSM! Sjukt bra verkligen!!
Åt även på Jensens och shoppade med mina tjejer! :)


♥ Tellietubbiecake


Ljusa bottnar
jordgubbssylt
vaniljkräm
grädde
marsipan
Nostalgisk tårtbeställning idag. Detta programmet var ju favortiten när jag var liten. Kul att barn fortfarande ser det! Denna tårtan är till en liten kille som fyller 2 år. Riktigt rolig att göra!

♥ 80-års tårta

 
Ljusa bottnar
vaniljgrädde
hallonmousse
marsipan
Tårta till Anita som fyller 80 år idag! Grattis!. Jag fick fria händer med tårtan, men hon ville gärna ha något städföremål på eftersom hon varit städerska. Så så blev det!

♥ Jakttårta


 
Ljusa bottnar
jordgubbssylt
vaniljkräm
grädde
marsipan
Gårdagens beställning på en jakttårta, till en kille som har stort intresse för jakt, Försökte få det så likt en skog och jakt som möjligt.. hur det nu ser ut.. hehe. Hoppas dem blev nöjda!

♥ Pink rainbow cake

Idag hade vi valfri tårta i skolan. Det vill säga att alla bakar efter eget recept samt utseende! Jag gjorde denna rainbowcake i rosa nyanser som är fylld med jordgubbssmörkräm och vaniljkräm. Nu ska jag jobba med en tårtbeställning. Känns som mitt liv enbart består av tårtor för tillfället, och bloggen med för den delen!

♥ Gilla Ewes hörna på facebook!

 
 
Nu finns jag även på facebook! Gå in och gilla HÄR. Tack :))

♥ Sovmorgon

 
Idag börjar jag 13.00. Har ändå varit uppe sedan 8 och gjort en tårtbeställning, man får ta vara på varje minut! hehe. Nu har jag gjort mig lite brunch bestående av pannkakor samt en jordgubbssmoothie. Det blir en lång dag med träningar ikväll.

♥ Gårdagens paj med skinka och champinjoner

Igår gjorde jag en paj till familjen! 
 
Pajdeg:
ca 200 g smör
2,5 dl mjöl
1/2 dl vatten
salt
 
Fyllning
1 ägg
1/2 dl grädde
1 dl mjölk
1 burk creme fraich med smak av örter
lagom mängd skinka
ca 7 stora champinjoner
3 cm purjolök
1/2 dl soltorkade tomater.
 
Rör ihop och lägg i det förgräddade pajskalet! Done.
 

♥ Vårtårta med influens av fotboll

 Ljusa bottnar
maraboufluff
vaniljgrädde
marsipan
Tårta till Ida som fyllt 20 år! Hon ville ha en vårig tårta med lite fotbollstema. Eftersom hon spelar i Nittorp valde jag att göra deras lagtröja samt en fotboll. Japp så så blev det.

♥ Städar bland tyllar

Har samlat på mig lite tyllar märkte jag när jag städar lite bland mina bakgrejer! Har nog inte ens användt hälften.. hehe mycket man inte vet att man har. Kul! Idag har jag fortsatt göra tårtjobb. Imorgon ska den första tårtan vara klar, sedan ytterligare 2 i veckan. 

♥ Krunegård

"Om du har ett par snygga skor, så löser sig resten"
 
Åh vad jag vill stå och hänga på en solig spelning med Markus just nu. Synd att han inte har några kommande konserter just nu.. Denna dagen är en sån där deppig dag. En sån där dag man stör sig på allt och bara vill dra täcket över huvudet. Just what I did.

♥ Working

Japp så ser dagen ut. Bakar bottnar så min kitchenaid är överfull och torkar blommor på äggkartong! Hoppas ni har det fint!

♥ Lite marsipan


 
11 kg marsipan. ungefär. Har sjukt mycket tårtbeställningar framöver. Ska jobba lite med det imorgon.

♥ Rakt

 
Idag har jag varit inne i stan. Käkat sushi med Niklas. Varit på körskolan, bokat körlektioner som jag nu inte kan gå på eftersom en ny kurs i skolan börjar. Känner mig så ledsen över det. Lång dag, rolig dag, jobbig dag. Är helt tom.

♥ Focacia

 
 
Gjorde en focacia till middagen idag. Så gott! Receptet hittar du här. Det är ett Italienskt bröd som bakas i olivolja för att få det saftigt! Jag har fyllt min focacia med fetaost och soltorkade tomater.

♥ Fint från Sälen

Nu är jag hemma från Sälen! Har haft det väldigt fint som ni ser. Klarblå himmel varje dag. Underbart!! Nu har jag en hel veckas påsklov framför mig!