♥Evelinas Studenttårtor

 
 
Idag tar min fina vän Evelina studenten! Jag har gjort tårtorna till hennes stundentfest! Tidsinställer lite bilder då jag själv är med och firar henne. Hon ville ha en tårta som skulle vara som hennes studentmössa och väldigt stilren, den andra har jag fått fria händer med. Tänker mig att hon själv ligger på tårtan och läser manus till årets pjäs då hon gått teater! Hoppas ni har det fint i solen!
 

♥Sol sol sol


Drar mig  mot en väns student i det fina vädret!!

♥Fest på fötterna

Hej nya favvoskorna! Glitter och varma dagar.


♥Tingsholms bal

Igår var vi och tittade på Fina Evelina som gick balen i Ulricehamn! Sol och fint väder! Perfa!


♥Flambering

Idag har vi flamberat i skolan! Crêpes med egengjort vaniljglass och glassofoulr. Så roligt och fint!!


♥Till mor

Igår var det ju mors dag! Jag gjorde denna marängtårta som är fylld med vaniljkräm och polkagrismousse. Den är spritsat med grädde och polkamousset.


♥ Somrigt i lila

Ljusa bottnar
maraboufluff
hallonmousse
marsipan
 
Tårta till min fina vän Linnea som blir 18 år idag! GRATTIS gumman :))

Myskväll

Pizza. Chokladfondue. Vin. Bästa vännerna. Prima lördagskväll!


Godistillverkning

Idag har vi gjort olika sorters karameller! Bl.a. Dessa hallon laktrits. Men även polkagrisar! Nu ska jag sova..


♥ Rosor

När 36 gymnaster springer mot en med varsin bukett med rosor. Då blir man rörd.Tack! ♥

♥ Choklad och hallontårta med marängfrosting

Glutenfria chokladbottnar
laktosfri hallonmousse
fransk maräng
 
Idag har vi haft säsongsavslutning med gymnastiken, jag bakade en tårta till fikat. Det är dem verkligen värda, bästa tjejerna. Kommer sakna dem!

Friluftsdag

Regn. Vilse i Borås skogar. Gått en mil. Ännu mer regn. Klättring i berg. Höjdrädsla. Roligt. Tråkigt. Tårtbak. Gick åt helvete. Världens sämsta dag.


Förberedelser till studenten

Hej på er!
Idag har jag jobbat lite med studenttårtor, rättare sagt bakat ca 20 bottnar. Hoppas verkligen jag ska hinna med allt detta under studenttiden :)


Stockholm skyline

Värst vad dålig uppdatering det är här då.. Bloggtorka eller liknande från min sida. Igår var jag på kalas, drack rose i det fina vädret med bästis, idag blev det lite shopping! Riktigt nöjd med det jag hittade :) hoppas ni har det bra, vi hörs när något finns att visa här!

 

Plugg på altanen

Sitter ute på altanen och skriver på en samhällsinlämning, den ska vara inne imorgon och jag har ungefär hälften kvar... Bonus iallafall att man kan sitta ute! Detta har varit en fin dag :)


♥ Frulle på viskan

Passade på att njuta av halvtimmen innan lektionerna börjar med en frukost på viskans uteservering! Så underbart! 


♥ Tårta med katter

 
Ljusa bottnar
blåbärsmousse
vaniljgrädde
marsipan
 
Dagens tårtjobb, fick en beställning på tårta till en liten tjej - Anni. Önskemålet var att tårtan skulle vara rosa och att det skulle finnas en grå katt på. Jag la till lite blommor samt två svarta katter. Hoppas Anni blir nöjd med tårtan :)

Moments

Lite fina bilder man kan titta tillbaka på. Minnen är det finaste vi kan ha. Nu ska jag sova. Imorgon är jag ledig, ska göra en tårtbeställning och sedan åka in till CityGross och fixa lite innan jobb.


Kaffe och film

En film och en god latte såhär på kvällen, satt inte fel! Denna veckan är ganska lugn för min del, har väldigt få lektioner. Det blir att plugga och förbereda tårtor, till helgen ska jag jobba inne i stan på Citygross. Ska bli kul!

En ros

 
Gammal bild. - Chokladbiskvi.
 
Då var långhelgen snart slut. Har hunnit med mycket måste jag säga. Grillning, Ikea, tapetsering, gymnastik. För att sammanfatta det kort. Nu blir det kvällsmat hos farmor och farfar, resten av veckan blir det plugg och tårtor..

Hallonpaj

Gjorde en hallonpaj i veckan, men blev inte av att jag bloggade om det! Nästan det godaste bland alla pajer!

Grillmys med vänner

 

Grillade med några fina vänner igår! Vi satt ute hela kvällen fram till 23 ungefär, så somrigt! Vi hade även dessertbuffé! Ibland får man unna sig. Nu ska jag snart iväg och grilla med ett annat gäng :)


♥ Fuck cancer


 
Har köpt mig ett handgjort pärlarmband för att stödja Ung cancer. Gör det du också! Det kan rädda liv.

♥Vår för fötterna

Skaffat mig ett par nya vita converse. Mina gamla är rejält slitna som ni ser... Nu tar vi långhelg! Ska baka mycket i helgen och grilla med vänner :)

Tittägg

Har haft konfektyrkurs hela dagen idag också! Och detta var vad vi gjorde - tittägg! Sjukt pilligt!


♥ Frulle

Har börjat käka yoghurt, så gott med skivad banan, flingor och torkad frukt i. Hoppas ni har det bra! Bara en dag till långhelg, tjohooo.

Skumtoppar

Idag har vi haft konfektyrkurs, (då vi gör mycket godis, praliner osv) vi gjorde lite skumtoppar. Ni vet sådana som brukar vara täckta i cocoa eller choklad!


Sol och uteservering med vänner

 Man kan ju inte annat än att älska livet just nu! Sol  och värme!! Detta har varit en väldigt bra start på veckan! Picknick med bästa kockläraren och lunch på jensens med vänner! Japp.

♥ I skolan


Hittade en fin och god bild... tagen för någon månad sen.
 
Sitter i skolan nu, har haft körlektion på morgonen, det gick bra!  Sitter nu och pluggar växthuseffekt och massa, mindre kul. Kort vecka nu, bara tre dagar i skolan, hur skönt?

♥ Drinkar och MashUp

 
Igår drack jag fina drinkar i solen med vänner och dansade till MeshUP. Hade en väldigt bra kväll!! Idag har även mina gymnaster varit och tävlat, det gick rikigt bra! Jag har inte varit med den här gången eftersom jag har haft tårtor att göra. Ha en fin lördagskväll!

♥ Vårtårta i vitt och rosa

Ljusa bottnar
hallonmousse
glasscreme
 
Mycket tårtjobb denna helgen. Denna är till en kompis som fyllt 16 år! Grattis Moa! Hon ville ha en tårta med lite rosa blommor, så jag gjorde något sådant! Hoppas ni har det bra.

♥ Tårta till Kulturveckan - BFF Bäckäng

Red rainbowcake
bottnarna är smaksatta med jordgubbsessens
fyllning, vaniljkräm
 
Tårta till Bäckängs fikaförening. Efter som den skolan har kulturvecka nu så ska dem ha lite picknick! Det är ju då deras logga som jag försökt göra! 

♥ Macaron från Laduree i Paris

För några veckor sedan var en av mina vänner i Paris, när hon kom hem hade hon med sig en livs levande macaron från Laduree till mig. Det var ett av de första ställena i världen som började producera macarons. Nog om det.
 
Idag har jag varit i Forsheda och hjälpt min gamlamormor att flytta till en ny lägenhet. Burit grejer, packat ner packat upp. Helt sjukt vad mycket saker en människa kan samla på sig. Nu måste jag plugga och förbereda helgens tårtjobb. Ha det gött!