Har det bra!

Har det fint här uppe och glider i solen! Idag har vi även tittat på " uppåt väggen" där de som tävlar går upp för den brantaste backen och sedan åker ner. Kuul!


Sol och skidåkning

Glider i backarna och njuter av solen! Har det så braaa!


♥En vit dröm

 
På dagens lektion skulle vi baka något efter eget recept. Jag gjorde denna chokladmuffin fylld med hallonkräm och spritsad med fransk maräng! Nu ska jag packa väskorna för imorgon åker vi till Sälen!

♥ Chokladbiskvier

 
 
Gjorde några chokladbiskvier idag! Gjorde även apelsinbiskvier här om dagen men glömde fota dem såklart...

♥ Mangnolia

Var inne på mangnolia förra veckan och köpte två nya essenser - apelsin och vattenmelon. Samt minicupcakeformar! Nu ska det bakas.

♥ Våffeldagen 25/3

Igår var det våffeldagen! Jag stod på min pappas jobb och gräddade våfflor, åt själv också såklart! såå gott!

♥ Roadtripp

Idag har bästa Greta tagit körkort!!! Grattis gumman! Har nu varit och åkt med vänner för att fira! Härlig dag!


♥Mina fina

 
En bild som en vän skickade till mig idag! Tycker den är så fin!
 
Idag har jag gått länge i skolan och sedan direkt till hallen för att hjälpa till på en gymnastikträning. Ska bli skönt med helg, även fast jag inte gör speciellt mycket på veckorna är det alltid lika skönt när helgen kommer. Åker till en vän efter skolan imorgon och stannar till lördag!  Ser fram emot en lugn gó helg.

♥ Måndagens

I måndags på restauranglektionen lagade vi denna rätten. Vi fick även stycka vår egen kyckling, Alltså en hel kyckling med ben och allt. (nej inte päls och huvud) Det var skoj! (okej, ganska äckligt)
 
Idag har jag varit ledig från skolan av någon anledning. Lektionerna var inställda. Hur som kom jag nyss hem från körskolan där jag tillbringar mina onsdagskvällar. Någongång ska väl även jag lyckas ta ett körkort. Det känns dock långt bort.  Efter att ha känt doften av kinamat genom stan lagade jag ihop en kycklingwook här hemma. Ja vänner, livet rullar. Eller vad säger ni?

♥Little from school

Idag var jag inne i skolan och gjorde ett antal tårtor och bakelser. För en gång skull fotade jag lite av det!

♥Goa gänget.

 
I fredags umgicks jag med detta härliga gäng som sagt. Ni är alla SÅ bra. What a night.

♥ Plugg och smoothie

För en gångs skull tänkte jag plugga lite.. Har nästan aldrig nåt plugg längre. vilket är skönt! Hur som helst ska jag göra en inlämningsuppgift om en cupcake och en tårta, som sen ska bakas och bedömas i skolan... och det får inte finnas innan utan man ska komma på allt själv! Så japp, dax att börja!

♥ Fotobok

Idag fick jag hem min fotobok jag gjort! Den innehåller alla tårtor jag gjort under året, samt vissa desserter och kakor! Kul att ha detta och ta fram ibland :)

♥ Solig dag

Måndag, sovmorgon  och sol. Hoppas detta blir en fin dag! Jo då det ska det bli! Nu ska jag snart ta bussen mot skolan. Två lektioner, idrott och matlagning!

♥ Från skjorta till väst

Har velat ha en sådan här jeansväst ett tag. Men det har inte blivit av att jag köpt någon, sen kom jag på att jag inte använder min gamla jeansskjorta längre. Så klippte helt enkelt av ärmarna! 

Festligt

Igår var det fest. Igår var vi fina. Igår hade vi kul! Detta gäng, dessa människor. Ååååh.


Myser med vänner

Myser med två vänner idag. Pratar ut och har det bra! Skönt.


♥ Bananpannkakor och chailatte

Bananpannkakor
1 ägg
1 halv banan
1 dl mjöl
1,5 dl mjölk
 
skivad banan och sirap.
 
Kom nyss hem från skola och körskolan. Lång dag. Stekte mig några bananpannkakor, så gott! Nu ska jag bara ta det lugnt.

♥ Sköna

 
 
I helgen ska jag träffa delar av detta gäng + andra. Kommer bli så roligt! Saknade den tiden vi umgicks oftare...
 
Idag har jag varit en snabbis i stan med en vän. Blev en skinnjacka rikare! Längtar efter värmen nu!

♥ altanhäng

Hade det helt okej på altanen med Elin innan. Sol, smoothie och glass. Livet.

♥ Spring

Solen skiner och snön smälter och jag blir glad! Våren är påväg. Idag har jag studiedag, imorgon också för den delen. Njuter. Ibland får jag för mig att jag ska fota något annat än mat. Idag är en sån dag. och ser ni vad som pryder mina fötter? Jo converse. Det kändes sådär härligt i magen att knyta på sig dem en sväng. Snart kommer en vän hit. Det blir kul!

♥ Doptårtor

Tårta 1. Ljusa bottnar
hallonmousse
maraboufluff
täckt med smörkräm
 
Tårta 2. Ljusa bottnar
pärongrädde
marchmallowfluff
 
Tårta 3 (lilla)
Glutenfria ljusa bottnar
laktosfri hallonmousse
laktosfri marchmallowfluff
täckt med grädde
 
Tårtorna är täckta i marsipan, dekorationer i sugarpaste. Kronorna är gjorda i sugarpaste några dagar innan. (dem är alltså hårda) Ätbara pärlor runt. Tårtorna är pudrade med ätbart glitter!
 
Idag döps lilla Thilde! Jag fick äran att göra doptårtorna. Mamman till Thilde ville ha tårtor i vitt och rosa med princesskrona och rosor, samt en bebis. Så det blev två stora tåror, samt en liten som är gluten och laktosfri! Gulligt, vintage och glittrigt.

♥ Mysfrukost

 
Kolla vilken fin frukost jag åt idag! Smoothie av hallon, banan och mjölk, äggröra, och en banan. Det är lördag!!!!
 
(japp jag älskar att fota det jag äter och lägga upp det fint)

♥ Jordgubbsmoussetårta

 
 
Sista praktikdagen idag. Sorgligt nog. Kommer sakna den arbetsplatsen. Meeen kan ju säga då att jag fått sommarjobb där! Så glad över det :) Här är iallafall en tårta som jag fick ta med hem idag! Har gjort typ 20 stycken liknande idag och resten av dagarna! Måste ju även be om ursäkt för min dåliga uppdatering... hinner inte riktigt med bloggen alltid!
 

♥ Perfekt mellanmål

 
En skivad banan, lite keso och lite riven vit choklad. Alldeles perfekt!
 
Idag har jag varit i skolan. Haft idrott och matlagning. Lärt mig göra egen glass samt kokat skaldjursfond. Jobbig dag med huvudvärk.. men men.

♥ Smoothie

I banan
1 dl blåbär
1 dl vaniljyoghurt. 
MIXA
 
Hackad mandel
 
 
Det där att man får dricka smoothie innan skolan. Det är det som kallas sovmorgon och livsnjut! Dessutom är det ju bara nyttiga saker i den som blir gott! japp. Hoppas ni får en bra måndag!

♥ Rosecake

Chokladbottnar
hallonmousse
fransk maräng
dekorationspärlor
 
Igår firade släkten pappa som fyllt år. Jag var inte med på kalaset men gjorde ändå tårtan! Det är en chokladtårta med hallonmousse emellan bottnarna. Tårtan är sedan spritsad med en marängfrosting. Brände sedan lite med en gasolbrännare för att få en fin effekt!

♥ Mellomys

Hänger med två vänner ikväll för att titta på mello och mysa! Känns behövligt efter denna dagen med gymnastiktävling.

Good mat också!!