Köpenhamn





I helgen har vi varit i Köpenhamn med släkt för att fira att morfar fyllt 75. Kanonväder och god mat! Hann också bättra på brännan något.

Gränna



I tisdags var vi med klassen i Gränna för att testa på att göra polkagrisar. Det är verkligen roligt, fast svårt! Att få äta varm polkagris kan ju också ha varit det godaste någonsin!

Jordgubbstårtor med maräng

 
Igår hade vi säsongsavslutning med gymnastiken, och självklart åt vi tårta. Ute i solen efter massa gymnastik och lekar. Mysigt, kommer sakna kidsen under sommaren.

Apelsin/choklad tryfflar

 
Förra veckan hade vi konfektyr i skolan och fick då i uppgift att göra två godissorter. Jag gjorde bland annat dessa chokladtryfflar med apelsin. Jag penslade små knäckformar och drog sedan av pappret och spritsade i tryffel, Riktigt goda!

Car

 
Ljusa bottnar
krämgrädde
jordgubbsmousse
marsipan
 
Fick en beställning av tårta som skulle vara till en bilintresserad man. Fick en bild på hans egen bil, så försökte få det så likt som möjligt. Sjukt svårt! hade velat få den något högre på taket.. men men.

Mors dag




Dagen till ära har jag varit och shoppat med mamma, ätit tårta i solen, tagit en promenad med en vän, ätit hamburgare på altanen, tränat mina kids och RÖSTAT i eu-valet. Kändes bra.

Sockerkonst




Nu i två dagar har vi arbetat med karamell, en hård massa som består av socker, glukos och isomalt som man sedan format och blåser sockerkonst med. Vi har haft besök av Maria Grave som vann årets konditor 2008. Även Borås tidning kom förbi. Riktigt rolig men svår kurs!

Tisdag



Känns som ett lugn lagt sig nu. Examensprovet är gjort. Bröllopet är över, Mina sista prov och inlämningar är i stort sett klara. Nu är det bara planering inför bal och student kvar, kan inte fatta. Jag ska ta studenten!!

Bon Voyage UF


 Ljusa bottnar
Hallonmousse
Marabou fluff
Marsipan
 
Förra veckan gjorde jag en tårta till ett UF företag från Tranemo gymnasieskola. De säljer fodral för pass och resväskeettiketter i läder!

Vintage laktosfri


 
Utöver trevåningstårtan gjorde jag även denna mindre tårtan som är laktosfri. Förövrigt samma smaker och utseende.

Vintage weddingcake

Framsidan
 
Baksidan
 
Ljusa bottnar
vaniljmousse på äkta vanilj
hallonmousse
spacklad med äkta smörkräm
Täckt i sockerpasta
dekorer i sockerpasta
 
Igår natt jobbade jag med denna bröllopstårta med vintagetema. Brudparet ville ha en stilren tårta med naturliga färger. Samt kristyr på sidorna och några pärlor. Rosorna har jag gjort i en hudfärgad ton och sedan penslat dem i en glittrig bronsfärg. På toppen skulle brudparet själva sätta en toppdekor. Tack för förtroendet Alexandra och Johan!
 

Examen

 
I fredags hade jag det stora examensprovet. Under hela veckan har vi bakat och framställt alla dessa produkter. Är så stolt och glad för att jag gjorde detta. Väldigt nöjd över mina produkter. Nu är det bara några få veckor kvar i skolan. Sedan tar jag STUDENTEN! Pirrar i magen när jag tänker på det.

Bakliv

 
 
Hela veckan har bestått av baklektioner i skolan, och lika så nästa. Nästa vecka tar vi vår gymnasieexamen. Vilket betyder att vi framställer produkter inom vissa områden inom bageri under veckan, under fredagen dukar vi upp varsitt bord med alla produkter, vi bedöms av lärare och domare. Allt måste vara PERFEKT!

Långpromenaden

Bild lånad av Greta.
 
För två veckor sedan knallade vi runt i skogen och hade det trevligt, Gjorde en massa galna utmaningar samt tipspromenad. Nästa helg är det dax igen, fast i en annan skog, men med samma trogna kamrater!

Provtårta

Ljusa bottnar
hallonmousse
vit chokladmousse med kessella
marsipan
 
Provtårta till bröllopsprovsmakningen idag. En väldigt liten tårta, ca 8 cm i diameter! Brudparet ville testa en tårta med ljusa bottnar fylld med hallonmousse och vit choklad.

Minicupcakes

 
I Söndags hade Evelina sin vernissage #nofilter. Jag bakade ett 60-tal cupcakes. Det är en chokladmuffin med en kolamaräng-topping. Blev en riktigt god liten mumsbit!

Fake - weddingcake

 
Idag har vi övat på att göra bröllopstårtor. Inte med riktiga tårtor utan frigolitplattor, därav låga och trista bottnar, men iallafall, den här gjorde jag och min vän Elin!. Påtal om bröllopstårta har jag en beställning nästa lördag, så nu jobbar jag endel med det här hemma. Bland annat provsmakning med brudparet imorgon! Spännande.
 

Halmstad



I helgen har jag varit i Halmstad med 27 glada och härliga gymnaster. Vi har haft det sådär roligt och mysigt. Jag har pratat i sömnen, fått nobelt pris i kramning,  vi har lekt lekar med tjejerna, tävlat och varit stolta, skrattat, gråtit och sovit på tok för lite. Vilken helg! Och vad det ska bli skönt att sova nu!

Fredag



Igår grillade vi hamburgare inne i stan hos Martina och Alex. Idag har jag varit med Evelina på Radiohuset där hon gjorde en helt fantastisk intervju om hennes projekt #nofilter som är ett projekt om kroppsideal. Titta på hennes vernissage på måndag kväll i Tranemo - Samhall. Den är sevärd och viktig!

Valborg



Igår åkte jag ner till Varberg med dessa tjejerna för att fira in våren. Häng i husvagnen och en blåsig promenad in till stan på kvällen. Det var trevligt, och kallt. Inte alls vårligt.