Rosa och vitt

 
Ljusa bottnar
drottningsylt
vaniljkräm
skogsbärsmouse
marsipan
 
Tårta till en väns farmor som fyllde 80 år igår. Önskemålet var att det skulle finnas blommor på tårtan. Så så blev det.

Landgångar och kanelbullar







Förra veckan fick jag en liten annorlunda beställning! Pappa skulle ha företagsfrukost och bad mig fixa landgångar och kanelbullar. Jag har verkligen ingen erfarenhet när det gäller smörgåstårtor och dylikt så jag imroviserade lite!

Tekaka (köpte med mig från jobbet)
Sallad
Ägg
Räkor
Skagenröra
Salami och brieost
Ost
Skinka
Tomat och gurka
Citron

Under tårtans gång







Lite bilder på tårtan steg för steg. Jag la emellan och spacklade tårtorna dagen innan bröllopet för att få det saftigt och en hård yta på smörkrämen. Sedan dagen efter täckte jag tårtorna i marsipan och sågade till plaströr att sticka i för att våningarna inte ska sjunka!

Allergitårtor

 
Utöver trevåningstårtan gjorde jag även en gluten och laktosfri tårta, samt en bakelse till en gäst, Emma som fyllde år samma dag. Sedan gjorde jag två veganbakelser, en ägg och nötfri och en special baserad på äggfi botten och grädde.

Weddingcake orange and white

 
 
Morotskaka i fem delar per våning
två lager vaniljkräm per våning
två lager glasscreme per våning
spacklad med vaniljsmörkräm m. äggula.
Täckt med Marsipan
Dekorationer i marsipan
 
Min allra första bröllopstårta! Om jag varit nervös inför den stora dagen? Ja. men tillslut stod den höga tårtan klar, och jag måste faktiskt säga att jag är så nöjd, och stolt. 
Brudparet ville ha en trevåningstårta till 55 personer. På toppen skulle finnas ett brudpar och orange och vita blommor skulle klättra ner från toppen. Dem ville också att ett pärlband skulle gå runt varje våning. Namnen fick jag placera på lämpligt ställe. Som ni ser är varje våning väldigt hög, närmare 12 cm. Hela tårtan slutade tillslut på 40 cm. Jag levererade sedan tårtan, 40 minuter på en grusväg i bil. Det kan ha varit det mest riskabla någonsin. tårtan kom fram hel och fin och brudparet blev nöjda! Sååå roligt!

Nexans kabeltårta

 
Ljusa bottnar (orangefärgade)
mörk chokladmousse
vaniljkräm
grädde
marsipan
 
Tårta till ett företag, nexans som gör kablar. Bosse skulle sluta från jobbet och kollegorna fixade tårta! Jag fick en ritning på hur tårtan skulle se ut, och tanken är att det ska vara ett diagram som kabeln delar av...

Kanelbullar



 
Blev så sugen på att baka lite bullar idag. Så det satte jag igång med efter skolan! Såå gott.

Mina fina boots

 
Hela familjen samlad i JohnnyBulls skorna. Älskar verkligen dessa underbaringar!

Fotbollstårta

 
Ljusa bottnar
hallonsylt
vaniljkräm
grädde
marsipan
 
Tårta till Bosse som fyller år imorgon. Han är fotbollsintresserad och favoritlaget är elfsborg. Det fanns inga direkta önskemål om tårtan så jag gjorde därför en boll med lite inslag av elfsborgs färger. Gult och svart.