Key Lime Pie

 
 
Idag fyller pappa år och det firar vi såklart med fika! Jag slängde ihop en Limepaj, men digestivebotten och en kräm gjord på dulce de letche, limesaft och ägg. Toppat med en gräddklick och en limeskiva. Blev riktigt gott!
Recept av Roy Fares.
 

Den perfekta frukosten

 
Frukost jag åt för någon vecka sedan, tänk om man hann med det här varje dag.. Nu är jag inne på min andra vecka på min nya praktikplats. Trivs jättebra och lär mig jättmycket nytt och intressant. Och på Fredag, då åker vi till Stockholm för att se avicci. Åh vad det ska bli väldans roligt!

Minisemlor





Slängde ihop lite minisemlor med vanilj istället för mandelmassa. Precis lagom stora! Mmmm.

French meringue cake


Ljusa bottnar
hallonsylt
vaniljkräm
grädde
fransk maräng
bär
 
Andra tårtan till Evelinas fest igår. Jag kände för lite sommar i vintervädret. Det blev en tårta som är täckt i kall maräng som jag sedan bränt av med gasolbrännare. La sedan på massvis med färska bär. 

Choclate-Caramel cake

 
Chokladbottnar
glasscreme
kolasmörkräm med dulce de letche.
 
Tårta till överaskningsfesten för Evelina som var igår, detta är en chokladtårta med en glasscreme. Sedan är den spritsad i en kolasmörkräm. Recept av Roy Fares. Perfekt kräm verkligen!

Evelina 20 år!

 
 
Ljusa bottnar
chokladfluff
hallonmousse
marsipan 
blommorna är pudrade med ätbart glitter.
 
Igår fyllde min vän 20 år! Hennes mamma beställde en tårta av mig som överaskning till Evelinas kalas. Så jag kände för att göra lite röda detaljer, samt att ett band skulle gå runt tårtan, lite vintagestil.

Harley 18

 
tårta 1 Ljusa bottnar
                                                                          chokladmousse
marsipan
 
tårta 2 ljusa bottnar
glasscreme
hallonmousse
marsipan
 
Tårta till Harley. Hennes vänner beställde en tårta av mig, det skulle vara vita tårtor med lila och rosa detaljer samt katter.

Guldbröllop

Ljusa bottnar
hallonmousse
glasscreme
marsipan.
ätbara pärlor
Bandet runt är inte ätbart.
 
En tårta jag gjorde för någon vecka sen till ett par som firade guldbröllop, jag fick fria händer, men det skulle finnas gulddetaljer. Så så blev det.