Day in the bakery

Såhär kan det se ut en dag i bageriet! Idag har vi gjort jättemycket kondiskakor, vilket är typ biskivier, mazariner, nötprincess för er andra dödliga! Är helt slut nu och mina ben värker! Nu tänkte jag läsa lite blogar och vila! sjukt skönt. Vi hörs mer imorgon!

Fettnice

Här har vi kul! Börjar snart dagens sista lektion som slutar klockan ett! Denna dagen är fettnice.. (fick A på mitt fettprov, fettnice, fettkul!) Efter skolan drar jag till Gislaved för att besöka min APL-plats. Ska göra min praktik på konditori Linnea, hoppas det är bra! Efter den turen drar vi nog vidare till Gällstad och shoppar loss! Hoppas jag hittar lite nya blusar och skjortor. Ni får ha en fortsatt bra dag.

Miss you

Saknar dig utan att jag vill.
Känner mig ungefär såhär pigg just nu... En hel helg full med utbildning, det har varit intressant och jag har lärt mig mycket. Men det blir segt att sitta i en idrottshall såpass länge. Vi tjejer avslutade kvällen på Mc Donalds. Kändes som att vi var värda det! Ligger just nu och tittar på revenge, bra serie! Har mycket i veckan men bloggar nog lite imorgon skulle jag tro! Hoppas att ni haft en bra helg och att den kommande veckan blir bra! Vi hörs.


creme brullé

Jag fick en gasolbrännare i julklapp, det är alltså den jag använde för att bränna sockret ovanpå så att det blir en fin spröd yta! Första gången som jag gjorde detta och är jättenöjd! Lägger gärna upp receptet om ni vill, bara att slänga in en kommentar isåfall! Nu är jag hemma efter en heldag i Borås på baskurs-gymnastik, bär av dit imorgon med. Men nu ska jag ha en lugn kväll med pizza! som jag längtat, Vi hörs!

Fredagsmat

Ledsen att jag inte la ut bilder på maten jag gjorde igår, fast att jag skrev det. Men här är det iallafall! - Räkcocktail, mozzarella fylld fläskfilé m. rostad potatis och rotfrukter, creme brullé. Tänkte göra ett enskilt inlägg med desserten strax!

Tagga fredag!

Ska göra denna dagen till den bästa även om den började dåligt. Slutar klockan ett idag, sen ikväll blir det jobb hos pappa, ska vara i butiken själv så det får vi se hur det går. Ikväll ska jag laga trerätters hemma. Ska bli roligt! Bilder på det kommer ikväll... Har lektion fram till klockan 11 nu. Drygt kan man säga! Men vi hörs.

Elsas värld♥

Njuter av torsdagskvällen med ett avsnitt av Elsas värld! Helt underbart.

Converse

Sitter och kikar lite på converse, Absolut inget jag ska köpa nu mitt i vintern, haha. Bara funderar på vilka som jag ska skaffa mig i vår, Just nu har jag ett par vita och ett par turkosa. Men några av dessa? låga eller höga vet jag inte. De är lika snygga allihop! Okej måste erkänna att vårskor lockar lite..

Anywhere else

Saknar inte värme och sol, utan minnen som får mig att längta tillbaka..

Hej på er! har varit hemma någon timma nu och likaså idag är jag helt slut! Hade resursdag i skolan och med det innebar grupparbete i tre timmar och en dryyyg föreläsning på tre timmar. Jag bokstavligt talat somnade i aulan och kom på mig själv för att jag satt och drömde.. Så kan det gå! Är jättesugen på att shoppa och festa nu, men det blir nog något av det snart hoppas jag! Nu ska jag ner och basta! ska bli gööööött, vi hörs.

Helt slut

Vill kunna använda BÅDA mina skor...

Hej på er! Är nu hemma och är helt slut i hela kroppen, åkte hemifrån 6.00 imorse och har stått upp hela dagen i bageriet. Blev extra jobbigt med kryckor med. Men nu har jag varit uppe på gympa med trupp 2. Jag var inte så mycket till hjälp kanske, men halva friståendet börjar arta sig och tjejerna var jätteduktiga! Imorgon har vi resursdag i skolan och det får vi se vad det bjuder på! Nu ska jag bara slappa resten av kvällen..

Brownies med polkagris och nötter

Fick ett ryck och gjorde brownies när jag kom hem, kan stödja lite på min fot nu så det gick bra! Fyllde mina brownies med krossade nötter och polkagris. De fina formarna är från lagerhouse och receptet kommer från min nya bok " Lyxiga Cupcakes och läckra kakor" Ska upp extra tidigt imorgon för en dag i bageriet och funderar på att sova rätt tidigt ikväll, Känner mig helt slut! Hoppas eran dag har varit bra :)

Soffliggare

pannacotta från nyår

Ja, vad har jag gjort idag.. Inte va det mycket. Har knappt lämnat soffan vilket har varit skönt faktiskt. Men dagen bara försvann och jag har massa och plugga till. Ni kanske har sett att jag har gjort om bloggen? Om inte kan ni uppdatera sidan. Har gjort det lite ljusare och med mer färger. Ett tag behåller jag detta nu iallafall. Måste göra en massa saker nu ikväll, som att städa mitt rum. (igen) Vi hörs!


This song is about you

Jag skrev om förändringar för ett tag sedan. Snart blir det kanske en till, och ett svårt beslut jag måste ta. Trodde jag var så säker på vad jag ville. Men nu känns det inte alls så, mår skit just idag, detta har ingenting med skolan att göra så ni får inte tro att jag ska byta linje eller något. Jag vill inte göra fel och ångra mig. Det SKA bli bra. Världen har bara något emot Evelina Oscarsson just nu..

Olly Murs

Helt underbart go röst har denna killen! Kan sitta och lyssna i timmar på Olly Murs. Stor kärlek till musik ♥
`Dance with me tonight´
`This song is about you´
`Oh my godness´
`Heart skips A beat feat`

Skene

Åker till Skene idag för att ha en dag/kväll med dessa tjejer! Blir att laga mat tillsammans och ha det bra helt enkelt. Tar bussen till Elin om en timme ungefär. Har inte mycket mer att berätta. Ha det gött idag!

Dance with me tonight

Lite saker som jag verkligen står högt bland mina önskningar just nu. Vissa saker är dock bara drömmar, Kithen aid tex. Men iallafall en frisk fot och sommar, mobilväska, tårtutstickare, lekue sprits, blusar och kläder.. Ja det hade suttit fint. Känner mig depp ikväll. Ska pigga upp mig med något nu. Vi hörs!

When you smile

Martina åkte nyss hem och nu sitter jag här i min ensamhet.. Planerar bastukväll med fina tjejer och det kommer bli så nice! Har så mycket att se fram emot just nu, bara jag blir av med kryckorna. Men det ska nog ordna sig! Skolan idag var rätt go faktiskt, hände inte så mycket, Tror jag ska försöka städa mitt rum lite nu.. Vi hörs!

Cola ♥

Go vän, go cola.

Viskan

Blev fika med tjejerna idag! Greta är inte med på bilden då hon tog den. Mina blev helt suddiga! Men ja, det var mycket trevligt och mysigt! Vi har massa planer för våren och sommaren! jag är så taggad. Har lyckats duscha nu och min fot är som en blå boll! Härligt... Nu ska jag plugga och sedan sova! Vi hörs

aj..

Snäll vän jag har som gör tummen upp, när jag är depp!
Hej på er! Japp jag hade rätt igår om att jag inte skulle hinna blogga.. Istället tillbringade kvällen på akuten med en svullen fot. De anade att det var en spricka, men var bara en rejäl stukning (bara) jobbigt som fasen och hoppa runt på kryckor. Men iallafall så hände det när jag gjorde en frivolt på trampetten, landade helt konstigt och foten freds helt utåt! Har aldrig haft så ont.. Not a good feeling. Fast det finns nog ändå värre. Hur som helst är jag väldigt trött på skador nu. Allt går emot mig! Ska försöka ha en hyffsat bra dag, och om jag inte faller ihop blir det fika med fina tjejer efter skolan! Vi hörs senare.

Träning

Gick inte att rotera.. men ändå en meningslös bild!
Kom nyss hem från skolan och ska åka och träna alldeles strax. Är lång träning idag så tänkte jag skulle blogga lite nu om det inte blir av ikväll, jaja. Skolan var både lång och kort, redovisningar på matten, pizza med tjejerna till middag och en dryg svenska lektion, aa det var nog det hela. Har inget att visa här just nu.. Vilket är jättetråkigt! Men vi hörs när vi hörs :D

Förändringar

Jag är en tjej som älskar förändringar. Att leva som man alltid gjort är så fruktansvärt tråkigt. Att man förändras som person tycker jag inte man ska se negativt, man blir äldre, mognare och får uppleva helt nya saker. Året som var, 2011 har jag gjort så sjukt mycket bra, roliga, spännande och läskiga saker. En av dem sakerna är att jag börjat gymnasiet. Lämnat den lilla byn jag alltid gått i skolan i. Vågade ta steget att börja på en stor skola i en rätt stor stad, där jag faktiskt inte kände en enda. Det är något jag verkligen är glad över, att åka buss 1,5 timme om dagen är så värt det! Det är en helt annan frihet och man lär sig så mycket på vägen! Det har också gett mig nya fina vänner! sjukt glad! En annan förändring är att jag inte träffar mina närmaste vänner varje dag i skolan längre, vilket också har sina positiva sidor. Vi har sjukt mycket att prata om när vi träffas, vilket blir ofta! detta har fått mig att inse hur mycket jag älskar dem och hur glad jag blir av att se dem! Mitt intresse för att baka har ökat nåt enormt och jag känner att jag har en bra framtid! Självklart har det också hänt en massa negativa saker, men faktiskt är det mest bra och spännande saker. Jobbiga saker kan ibland vara bra, även om det känns som ett helvete. Kände att jag ville skriva om nåt annat än vad jag gjort idag! Kyss!

Just you

Gött gäng

Är nu hemma från styrketräningen och ska hoppa in i duschen. Kände bara att jag ville uppdatera min lilla blogg lite först. Ser fram emot en go kväll med Sveriges mästerkock (får inte missa!!), varm oboy och en nybakt fralla! Imorgon ska vi vara i bageriet, Äntligen är dagen kommen! haha. Kommer bli kul, varmt och härligt! Vi hörs.

Pinsamt..

Emelies katt är söt!
Detta är en pinsam dag... Jag och Elin har båda köpt Johnny bulls, vilket vi visste att vi hade gjort. Men inte nog med det så har båda tagit på sig militärgröna byxor, vit blus och kofta över. Det är något som inte händer! eller? Sjukt pinsamt att gå i korridoren när man ser ut som tvillingar, folk måste tro att vi är knäppa. Men jaja. Nu har vi äntligen hittat till rätt lektionssal, efter att ha sprungit runt på hela skolan! Ikväll blir det träning och sova tidigt. Behövligt..

Gladiatorerna

Ligger och tittar på gladiatorerna på tv4play. Dagen idag har varit rätt seg. Blev inte mycket sömn inatt, men kvällen var go! Mitt rum ser ut som om en orkan har gått här, måste verkligen städa.. men det ska nog hinnas med! Vi hörs gott folk..

Taggade tjejer

Nu har jag och Elin fixat oss! snart drar vi till den andra Elin för fiesta med världens bästa människor! Kommer bli kanon! Vi hörs!

Evelinamatilda

Kan ju då meddela att även jag har instagram! Faller för grupptrycket och lägger upp lite godingar därifrån genom min iphone. Tycker det är en himla bra och rolig app! då man hittar riktigt mycket intressanta bilder och människor! Vill ni börja följa mig så hittar ni mig på #evelinamatilda Jag lägger upp mer "vardagsbilder" där som kanske inte syns så mycket i bloggen, japp men nu vet ni det! Astmatestet idag var verkligen 10 gånger lättare än vad jag väntat mig, så det känns bra att det är gjort nu! Ikväll har jag en chill kväll bara för mig själv! Känns behövligt. Nu ska jag frossa godis och se på film! ha en bra kväll ♥

Johnny Bulls

Äntligen är dessa älskade bootsen mina! Och jag är heelt kär! :D Ett par låga mörkbruna från märket Johnny Bulls. Kommer bo i dem hela året! Träffade mina vänner efter skolan, shoppade lite och tog en fika! alltid trevligt. Imorgon är det fredag men har en jobbig dag framför mig som börjar med astmatest på idrotten, det kommer bli riktigt jobbigt och jag har träningsvärk i låren.. Härligt! Men sen väntar en efterlängtad helg med fiesta :D

Bakning under 2011

Många
bloggar gör årssummé och grejer, det tänkte jag också göra, men med min bakning under året! Take a look.
JANUARI
Jag gjorde min allra första pannacotta till halv åtta hos mig med mina vänner. Bakade skorpor på polkagrisarna som hängt i granen. Blev kär i oreokakor som jag gjorde blomformade.
FEBRUARI
I februari blev det inte mycket bakning, men gjorde tre chokladtårtor med extremt fula blommor på...
MARS
I mars var det inte heller mycket.. Men kärleksmuffins blev det!
APRIL
Jag sydde mig en kockmössa! Bakade tigerkaka, snurror och marabou cookies, Rätt färglös månad!
MAJ
Jag gjorde en paj på farfars blåbär, mina första brownies och min första cheescake!
JUNI
Mamma fyllde år och jag gjorde en choklad-jordgubbstårta. Kristoffer tog studenten och hans tårta blev en studentmössa. Sedan blev det lite annat småbak och slutligen min 16 års tårta!
JULI
Under juli månad var jag inte hemma så mycket, men det blev lite muffins och jag gjorde mina första wienerbröd!
AUGUSTI
I augusti blev det en hallonpaj, strärnmuffins, cookies på allt och inget, och slutligen en vaniljkaka.
SEPTEMBER
I September bakade jag som aldrig förr! haha det var kladdkaka, kolakaka, alla dennis tårtor och en princesstårta som pappa beställde!
OKTOBER
I oktober blev det nästan bara muffins ser jag...
NOVEMBER
Det  var farsdag och pappa fick en tårta! Jag gjorde lite pepparkakscheescake och cupcakes. Även misslyckade maränger...
DECEMBER
Under december gjorde jag endel beställningstårtor! Blev också en del julgodis och annat!
Detta var förövrigt mitt längsta inlägg ever! och det blev endel bakverk! Hoppas ni orkar titta på allt! Puss.

Back to school

Ointressant bild.. men här är delarna till "hollywood cake" innan dem är ihopbyggda ;)
Idag har jag tittat på gladiatorerna, missade det igår. Kul att det är tillbaka! Julen är också ute ur huset och det känns bra, allt blev så just och fint! Imorgon börjar jag skolan igen. Men inte för än vid 12, så lärarna är lite snälla! Känns inte jättejobbigt att börja igen, men i slutet av veckan kommer jag så ångra att jag skrev det.. Gymnastiken drar även igång nu i veckan. Kan ju vara bra att röra på sig igen efter allt ätande! Vi hörs när vi hörs. Ska titta på Elsas värld nu, så pinsamt bra serie. Haha...Hejhej.

Pannacotta

Kvällens dessert blir blåbär och vit-choklad pannacotta! (ska dekoreras med blåbär) Har gjort den förut, men vet inte om jag visat det på bloggen? Jaja! här är den iallafall! Nu måste jag gå och göra mig kalasfin. Vi hörs!

After eight cupcakes

Till kalaset ikväll har jag gjort after eight cupcakes med citron frosting! Detta fina cupcakestället fick jag av Elin i julklapp, and I´m in love! Så fint att fota med och servera i. Kommer definitivt använda det varje gång jag gör muffins eller liknande. Nu ska jag fortsätta med efterrätten. Den kommer upp ikväll eller imorgon, håll utkik!

Hallonmacarons

Idag har jag bakat mina allra första macarons! Dem är överallt, på bloggar, fik och till och med inredningsaffärer! och nu äntligen har jag provat! Nästan så man blir lite kär i de små rosa kakorna..Det var inte så komplicerat som de flesta skriver, men det tog lite tid. Hoppas ni haft en bra dag än sålänge? Det har jag och nu ska jag chilla lite...

Geggigt

Här är en bild från Olofsbo när vi gick över världens längsta och geggigaste åker! Men kul var det...

Har inte gått upp än idag för vet ändå inte vad jag ska göra, sängen är go! Nä men jag ska nog baka lite senare, till kalaset som vi ska ha imorgon. Men det får ni se mer av då! Igår var den tråkigaste kvällen på länge, jag och min bror var själva hemma och det hände absolut ingenting! och det var inget kul på TV heller.. men kunde ändå inte somna för äns vid tre.. Jajaja! hej hej.

Hollywood cake

Idag fyller bästa Greta 17 år! Jag fick äran att göra hennes födelsedagstårta, vilket alltid är lika roligt! Eftersom att Greta är en grymt cool tjej som är bäst på att fota var jag bara tvungen att göra en våningstårta med kamera på toppen, ideérna fortsatte att utvecklas och det blev en såkallad hollywood cake! Jag hoppas du får världens bästa 17-års dag. Grattis! älskar dig ♥

Ur Gretas kamera

Här är lite bilder från nyår och dagarna nere i Olofsbo! tog ut några få, dem är helt grymma! Eftersom Greta är forograf så stod hon för alla bilder och filmer under dagarna. Nu ska jag sova!...

A friend

Hejsan hoppsan! Nu har jag precis lagt emellan en tårta (kommer upp imorn) Denna dagen har varit som en äkta lovdag! Lång sovmorgon, frukost i soffan... Men nu tar jag snart bussen mot Borås för att träffa Elin K. Ska bli mysigt. Vi hörs, ha det gött!

Genom iphonen

Här är lite mobilbilder från nyår och dagarna nere i Olofsbo. Har haft det grymt, och kunde inte fått en bättre nyårsafton. Härligt gäng helt enkelt! Nu är jag hemma hos mig igen och chillar.. Har inte mycket att berätta just nu.. Ha det!