Vit som snö

 
För ett tag sedan pudrade en vän hela mitt ansikte i florsocker till ett fotoprojekt. Känner knappt igen mig själv. Fast en väldigt rolig idé. Påtal om vitt så har det snöat massor här idag.. Nära på snökaos!

Söndag



Idag har vi haft en dag ledigt, så igår passade vi på att äta lite gott i Åre by! Och det var verkligen gott, gick därifrån proppmätt och lycklig!


Fint




Idag är det lördag, och vi är nyss hemkomna från jobbet, Idag har jag varit i Åre en vecka, Hur fort det gick har jag inte riktigt hunnit tänka på. På översta bilden ser ni en himmelskt god macka med mozrella och parma. Som förövrigt är min lunch större delen av dagarna. Idag har årefjällsloppet gått av stapeln här och det är massor av fikasugna människor, fast imorgon är vi lediga, vilket ska bli skönt. Att få sova ut lite, i sängen som saknar en bekväm madrass dock. Men jag har vant mig vid att fjädrarna knarrar vid minsta rörelse. Kort sagt mår vi bra, verkligen!

Ledig




Idag har jag haft det såhär gött!

Åre

 
Har det fint, äter glass, bakar, njuter av solen. Imorgon är vi lediga, så ikväll blir det utgång på Åre-fjället och skidåkning imorgon. Allt är så lugnt och fint här uppe. Ganska gött att vi får bada på grannhotellet och träna på gymmet. Har det bra alltså.

Åre

 
Efter 14 timmar på nattåget kom vi äntligen fram till åre imorse, fast tågresan var så himla bra och mysig, varsin säng med gosiga kuddar! Hann inte riktigt tänka på att det tog lång tid. Hur som helst ska jag och Elin vara här i tre veckor, praktisera på ett bageri bland alla skidbackar, som förövrigt verkar vara ett himla mysigt ställe. Folk är så sköna här uppe! no stress.

Keps - Justin Bieber

 
Ljusa bottnar
hallonsylt
vaniljkräm
grädde
marsipan
 
Tårta till Alva som fyller 14. Hon gillar Justin Bieber, Lite halvsvårt tema eftersom jag inte vet något om honom, googlade runt lite och beslutade för att göra en cool keps med en biljett till en av hans konserter på. Enkel och rolig tårta!

Blåbärstårta

 
Ljusa bottnar
blåbärssylt
vaniljkräm
blåbärsmousse
fransk maräng
kokos
 
En av tårtorna till en kille som fyllt 20. Jag fick fria händer med den här och även kolatårtan med yoghurtfrosting. Det fick dock inte innehålla nötter, så jag körde utan marsipan med lite sommartema.

Vår



Här om dagen satt jag ute och njöt av solen i mina converse, då mådde jag bra.

Kolatårta med yoghurt frosting

 
Ljusa bottnar
vaniljkräm
kolakräm
kolagrädde
frosting med grädde, turkisk yohurt
 

Genom mitt fönster


 
Nu är det vår. Underbart!

Passionsmoussetårta

 
 
Igår firade vi pappa med släkten, jag gjorde denna tårtan. Det är en passionsmoussetårta med en seg browniebotten, som jag sedan dragit en chokladkant runt och dekorerat med lite frukt/bär.

Fredag, äntligen

 
Så blev det äntligen fredag igen! ska bli så skönt att få SOVA på morgonen, och ta det lugnt. Ikväll blir det först god mat med familjen sedan åker jag vidare till några saknade vänner! ska bli mys. Imorgon kommer en ny tårta upp på bloggen också, ha det gott så länge!

Tunnbröd

 
 
-Idag stod jag för kvällsmaten här hemma. Jag bakadade egna tunnbröd, gjorde en tonfiskröra och skar grönsaker. DONE! Supergott.

FETTISDAGEN

 
 
Ni glömde väl inte att äta en semla igår? Jag fick med mig dessa godingar från min praktik. Semla på fettisdagen är ju ett måste!
 

Somrigt

 
Ljusa bottnar
hallonkompott
vaniljkräm
grädde
fransk maräng
 
Igår firade vi farmor. Hon hade spanat in min förra marängtårta och bad mig därför göra en liknande till henne. Gjorde den lite annorlunda genom att lägga bären mer som i en ring den här gången.

Prinsesstårta

 
 
 
Chokladbottnar
glasscreme
hallonmousse
marsipan
Alla dekorer är ätbara.
 
Tårta till Iza, som fyller 6 år. Tårtan skulle vara i tre våningar, med mycket rosa och gärna en prinsessa på. Jag gjorde det lite som ett slott med port och fönster, Riktigt rolig tårta att göra!